Voorronde

Uit alle aanmeldingen selecteert de jury 20 acts voor de voorronde. De voorronde vindt live plaats op zaterdagavond 9 oktober 2021 in de theaterzaal van Trias. Het publiek kan via een livestream deze avond volgen.

De genomineerden worden beoordeeld door een vakkundige jury. Zij kiezen de uiteindelijke finalisten. Het publiek heeft twee weken de tijd om een publieksstem uit te brengen. Degene met de meeste stemmen krijgt ook een felbegeerde plek in de finale.

 

JURY

De jury van de voorronde bestaat o.a. uit Rochelle Heerema en Marin Pols (winnares uit 2017). Zij maken een selectie van alle aanmeldingen voor de voorronde en kiezen vervolgens 20 genomineerden. De jury voor de finale bestaat o.a. uit Tessa Kraus en Amar El Ajjouri. Zij kiezen de uiteindelijke winnaar van de Rijswijk Talent Award 2021. 

JURYLEDEN VOORRONDE

Rochelle Heerema
Als kind was ik gek op ballet en klassieke muziek. Maar de omgeving waar ik opgroeide was niet een omgeving waar je werd gestimuleerd om je talenten te ontwikkelen en je passie te volgen. Ik denk dat dit er voor heeft gezorgd dat ik me nu inzet voor jongeren om te zorgen dat zij wel de kans krijgen om zichzelf te ontwikkelen. Zowel in de muziek en de kunst alsook daarbuiten.

Marin Pols
In september 2017 won Marin Pols de eerste editie van de Rijswijk Talent Award. Dit was een bijzondere ervaring die datzelfde jaar voor veel optredens zorgde, zoals op het hoofdpodium van het Strandwalfestival, bij ‘Lovely Ladies aan de Vliet’, bij RijswijkBuiten en een gastoptreden met Bill Baker’s Big Band. In 2018 was zij te horen bij het lokale festival Rijswijks Pracht, verzorgde ze een optreden bij de kick-off van het Strandwalfestival 2018 en bij het Zomer-Festival in Oud Rijswijk. Haar deelname aan de Rijswijk Talent Award zorgde voor een hoop nieuwe (artistieke) connecties waar ze nu nog steeds profijt van heeft.

Zaddik Gentille Francis

Zaddik geeft dansles bij Trias, Centrum voor de Kunsten (o.a. klassiek ballet en modern dans). Als jury zal zij letten op beweging, techniek, performance en stijl. 

JURYLEDEN FINALE

Tessa Kraus
Tessa zit sinds de eerste editie in de jury van de Rijswijk Talent Award. Ze ademt muziek en lesgeven, want al sinds 1980 geeft ze muziekles op verschillende scholen: waarvan al 25 jaar bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en 19 jaar op het Daltoncollege in Voorburg. 

Amar El Ajjouri
Amar El Ajjouri (1971) doceert, presenteert, acteert, traint en regisseert. Theater leent zich bij uitstek voor hettonen, duiden en leren begrijpen van het leven. Vanuit die visie ontwikkelde en regisseerde Amar meerdere theatervoorstellingen met jongeren. Hij stond zelf op de planken met verschillende cabaretshows. 

Camille Pidou
Camille is geboren en opgegroeid in Frankrijk en was 9 jaar oud toen zij begon met dansen. Vanaf haar 18e studeerde zij aan dansopleiding bij Codarts. Na haar studie werkte zij bij o.a. Introdans, De Stilte, Internationaal Danstheater en Isabelle Beernaert en nu bij Lonneke van Leth. Camille geeft daarnaast les en is ook repetitor.