Over Rijswijk Talent Award

Trias, centrum voor de Kunsten organiseert deze editie van de Rijswijk Talent Award samen met Museum Rijswijk en tal van andere lokale culturele kunstorganisaties. Met elkaar willen we talentontwikkeling stimuleren en meer aandacht geven aan beeldende kunst van amateurs in Rijswijk.

De afgelopen drie jaar organiseerden we de Rijswijk Talent Award voor Podiumkunsten. Toen gaven we letterlijk en figuurlijk een podium aan talent op het gebied van zang, dans, acrobatiek, muziek maken etc.

Zowel via verenigingen maar ook individueel zijn veel mensen actief bezig met het maken van kunst, zoals bijvoorbeeld schilderen, boetseren of fotograferen. Er zijn echter maar weinig kansen om je werk te exposeren. Laat staan om je te meten met anderen die ook met kunst bezig zijn. Daar komt nu met deze editie van de Rijswijk Talent Award verandering in.

 

 

De Rijswijk Talent Award wordt georganiseerd door:
Trias, centrum voor de Kunsten
Museum Rijswijk


In samenwerking met: 

Rijswijk TV
Bibliotheek aan de Vliet
Fotoclub 70
Beeldhouwstudio Rijswijk/ Atelier Juliette v Bavel
Glas in Lood atelier Refraction
Kasias Photo Art
Fotoclub Rijswijk
Rijswijkse Video-Computer Vereniging
Club Te Werve; schilder en tekenclub
Kunstgebouw
Arti-Shock; kunstenaarsvereniging

Bekijk hier het jaarverslag 2020. 

De jury

 

 

Arnoud van aalst

Van Aalst is mede-oprichter van Dutch National Portrait Gallery en een actief bestuurslid van verschillende culturele organisaties zoals International Council of Museums (ICOM) Nederland. Hij was zakelijk directeur van vooraanstaande Nederlandse architectuur- en ontwerp instituten zoals Berlage Institute Post Graduate Laboratory of Architecture en Premsela Platform for Design and Fashion, en is nu directeur van Museum Rijswijk. 

 

 

Eva Willems-Hirsch

Eva is een communicatieve duizendpoot en ruim 15 jaar actief in de culturele sector. In 2019 heeft ze haar eigen project en adviesbureau ‘We Want Art’ opgericht. Ze is gespecialiseerd in het ontwikkelen van vernieuwende en verfrissende projecten voor culturele instellingen en onderwijs.

 

Leontien Apekrom

Als kunstdocent werkt Leontien in het primair en het voortgezet onderwijs. Als freelance kunsteducator verzorgt ze lessen op maat op scholen en musea. Daarnaast werkt ze regelmatig mee aan de ontwikkeling van educatieve projecten binnen het culturele veld in Zuid-Holland.