FAQ (beeldend)

Algemeen

Hoe kan ik meedoen?

Je kunt je inschrijven via ons inschrijfformulier. Lees onze voorwaarden goed door.

Moet mijn kunstwerk gerelateerd zijn aan het thema 'thuis'?

Ja, de jury beoordeelt of jouw kunstwerk past binnen dit thema. Het is dus van belang om bij de toelichting op je werk aan te geven waarom jij vindt dat dit past binnen het thema ‘Thuis’.

Wat betekent het thema 'thuis'?

Denk breed: het kan een beeld zijn dat een thuisgevoel geeft, gebruik van materialen van thuis, quarantaine kunst (alles wat in coronatijd is gemaakt, past in het thema). Het hoeft dus niet letterlijk thuis gemaakt te worden, maar betreft een gevoel/ associatie/ materiaalgebruik/ sfeer/ eigenlijk is alles mogelijk. Als het maar ergens terug te leiden is aan het begrip ‘thuis’.

Moet het een nieuw kunstwerk zijn?

Nee, het hoeft geen nieuw werk te zijn. Je kunt iets wat je al eerder hebt gemaakt, maar wel bij het thema past, bij ons aanleveren.

Kan ik het kunstwerk ook afgeven bij Trias?

Nee, we hebben helaas geen mogelijkheid om het werk van kunstenaars aan te nemen. Enerzijds gezien de ruimte binnen ons pand en anderzijds vanwege het Coronavirus. We willen in dit stadium het contact met deelnemers beperken. Iedereen moet dus foto’s aanleveren van het gemaakte kunstwerk. Dat kunnen wel meerdere foto’s zijn, vanuit verschillende invalshoeken.

Mag ik maar één kunstwerk aanleveren?

Nee, je mag maximaal drie werken aanleveren.

Moet ik het werk alleen gemaakt hebben?

Nee, je mag het ook met meerdere mensen gemaakt hebben.

Mag ik mijn kunst ook te koop aanbieden tijdens de expositie?

Ja, je mag uiteraard je kunst te koop aanbieden. Het kunstwerk is voor de koper pas beschikbaar, zodra de exposities die met de Rijswijk Talent Award te maken hebben, achter de rug zijn. Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer dat zal zijn.

Kan ik met de organisatie in discussie over de uitslag van de jury?

Nee, de jury gaat niet in discussie met kunstenaars over de uitslag. De jury bepaald zelfstandig haar keuzes, zowel wie er in de voorronde of de finale komt, als de uiteindelijke winnaar.

Hoe zit het met auteursrechten?

Rijswijk Talent Award gebruikt diverse beeldmateriaal van deelnemers of van hun werk (voor, tijdens en na het event). Dit beeldmateriaal gebruikt Rijswijk Talent Award voor publiciteitsdoeleinden op de website of social media. Bij publicatie worden namen altijd vermeld. De deelnemer gaat automatisch akkoord met de publicatie van het beeldmateriaal. Als deelnemer kun je bezwaar maken door te mailen naar info@rijswijktalentaward.nl.

Voorrondes

Wanneer is de voorronde?

De voorronde met de genomineerden vindt plaats op zaterdag 31 oktober en zondag 1 november.

Op welke locatie vindt de voorronde plaats?

De locatie van de voorronde is Winkelcentrum Boogaard.

Moet ik aanwezig zijn tijdens de voorronde?

Ja, we verwachten alle geselecteerde kunstenaars op zondag 1 november bij de expositie. De jury geeft dan persoonlijk feedback op ieders werk.

Finale

Wanneer is de finale?

De finale vindt plaats op zondag 13 december in Museum Rijswijk.

Moet ik als finalist aanwezig zijn bij de finale op zondag 13 december?

Ja, op zondag 13 december wordt de winnaar bekend gemaakt en we willen de kunstenaars daar graag bij hebben.

Moeten bezoekers entree betalen om bij de finale aanwezig te zijn?

Nee, het is gratis.